Lords of Cobol?

Овие страни се посветени на сите оние необјаснети појави кои секојдневно се испречуваат на нашиот пат. Дали ние не сме спремни да ги отвориме очите и да ги примиме како дел од нашата реалност или пак некои мистериозни сили, кои дејствуваат во сите аспекти од денешнава цивилизација, не спречуваат во тоа – повеќе не е ниту важно.

Не постои цврста граница помеѓу она што е реално и она што не е, ниту пак помеѓу вистината и лагата. Една работа може да биде вистина или лага – но може да биде и двете истовремено.

Она што е важно е дека се повеќе се појавуваат вакви страници низ целиот свет кои се трудат да објаснат барем дел од тоа што некои го сметаат за тотална бесмислица или едноставно не сакаат ниту да разговараат на таа тема. Нема да гаиме илузии дека се што може да се прочита и види е вистина и како таква треба да се земе. Знаеме и самите дека ако некој го дава својот живот за некое убедување не значи дека истото е вистина.

Вистината е во очите на тој што ја бара – значи оставено е на секој од Вас да просуди на што ќе верува а на што не.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s